Με λαμπρότητα η Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στο Ορφανοτροφείο


Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Εκκλησιαστική Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στο ιστορικό Ίδρυμα του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδος, το οποίο τελεί υπό την Διεύθυνση του Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου – Αρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.
 
Την παραμονή της Εορτής, Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την πληθωρική συμμετοχή ευσεβών πιστών, εντός και εκτός του Ιερού Ναού, στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, αφού η Πανήγυρις αυτή αποτελεί πόλο έλξης πολλών Χαλκιδέων.
Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, ανά τας οδούς της περιοχής.

Ανήμερα της πανηγύρεως της Ζωοδόχου Πηγής, Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός – Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.

            Μετά την Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές το καθιερωμένο Αναστάσιμο κέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εργασίες συντήρησης στα γήπεδα

Στα πλαίσια της ποιοτικής και ασφαλούς   λειτουργίας των Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα , συνεργεία του ΔΟΑΠΠΕΧ ολ...