Η Ιστιαία πανηγύρισε τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα η πόλη της Ιστιαίας της Βορείου Ευβοίας πανηγύρισε τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος, μετά την επιστροφή του από την Σιάτιστα, όπου συνόδευσε το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου και συμμετείχε στην εξόδιο Ακολουθία του, μετέβη στην δεύτερη έδρα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Το απόγευμα της παραμονής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον τελεσθέντα Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, με την συμμετοχή των Ιερέων της Πόλεως Ιστιαίας και ευρύτερα της Ι. Μητροπόλεως, ενώ το θείο κήρυγμα διηκόνησε ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός.

Την επόμενη ημέρα το πρωί, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε  στο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό η Αρχιερατική Χοροστασία και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτατου, κατά την διάρκεια της οποίας τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, ενώ στο Άγιο Ποτήριο προσήλθαν και κοινώνησαν πολλοί πιστοί.

            Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης λιτανεία ανά τας οδούς της Ιστιαίας, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της περιφερείας, των εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών της Πόλεως και σύμπαντος του πιστού Λαού, κατά την διάρκεια της οποίας, στην Πλατεία της Ιστιαίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ομίλησε δι’ ολίγον προς τους ευλαβείς πιστούς της Βορείου Ευβοίας.

            Μετά την Λιτανεία ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο παρακείμενο Βησσαριώνειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ι. Μητροπόλεως, όπου ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα του Ιδρύματος αυτού της Τοπικής Εκκλησίας, στο οποίο φιλοξενούνται 10 γέροντες και τη Διεύθυνσή του έχει ο επί πεντηκονταετία διακονών στην Ιστιαία, πολιός Ιεροκήρυξ της περιφερείας, Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Καπνίσης, διδάσκαλος του Ευαγγελίου.

            Στις Ιερές Ακολουθίες τα Ιερά Αναλόγια διηύθυναν, το μεν δεξιό ο κ. Δημήτριος Αγγελόπουλος, το δε αριστερό ο κ. Ευάγγελος Καλέμης, πλαισιούμενοι από ιεροψάλτες της περιοχής και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος μετέδωσε απευθείας και αυτή την πανήγυρη της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ την ευθύνη για την λαμπρή διοργάνωση της Πανηγύρεως είχε ο δραστήριος Προϊστάμενος του Ι. Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Χαιρόπουλος και το περί αυτόν Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εργασίες συντήρησης στα γήπεδα

Στα πλαίσια της ποιοτικής και ασφαλούς   λειτουργίας των Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα , συνεργεία του ΔΟΑΠΠΕΧ ολ...