Προεόρτια Ιερά Αγρυπνία στον Ι. Ναό της Αγίας Σοφίας

Το βράδυ της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου 2018 στον Ι. Ναό της Αγίας Σοφίας, στην περιοχή Ξηρόβρυση Χαλκίδος, ετελέσθη προεόρτια Ιερά Αγρυπνία επί τη επικειμένη πανήγυρη του Ι. Ναού.


Στον Μεγάλο Εσπερινό της Αγρυπνίας προεξήρχε ο Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας – Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, με την συμμετοχή και των Οικον. Μαρίου Κιαπέκου – Εφημερίου Καστέλλας, Πρεσβ. Αντωνίου Ρίζου – Εφημερίου του Ι. Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Χαλκίδος, Πρεσβ. Πέτρου Βλάχου – Εφημερίου Ν. Λαμψάκου και του Εφημερίου του Ι. Ναού Πρεσβ. Ιωάννου Κάββαλου.

Μετά την Αρτοκλασία κήρυξε τον θείο λόγο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, ενώ μετά τον Όρθρο ετελέσθη Ιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του π. Μαρίου.

 Στην Ιερά Αγρυπνία, στην οποία προσήλθαν πολλοί ευσεβείς πιστοί και περατώθηκε περί τις 12.15 τα μεσάνυκτα, έψαλαν ο πρωτοψάλτης και καθηγητής της βυζαντινής μουσικής κ. Στυλιανός Μπενής και ο ιεροψάλτης του Ι. Ναού κ. Αντώνιος Μπακάλης, συνοδεία και άλλων ιεροψαλτών.

Οι εκδηλώσεις για την εορτή της Αγίας Σοφίας θα κορυφωθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 16 και 17 του μηνός Σεπτεμβρίου, οπότε την παραμονή της Εορτής, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ενώ αμέσως μετά θα λάβει χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος ανά τας οδούς του συνοικισμού. Μετά το τέλος της Ιεράς Λιτανείας θα προσφερθεί σε όλους τους προσκυνητές ευλογημένο φαγητό.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 7.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα προεξάρχει και θα κηρύξει το θείο λόγο ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Εργασίες συντήρησης στα γήπεδα

Στα πλαίσια της ποιοτικής και ασφαλούς   λειτουργίας των Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα , συνεργεία του ΔΟΑΠΠΕΧ ολ...